U bevindt zich hier: Home Zwemmen Aflossingsbekerwedstrijd als start van het seizoen 2019-2020

Aflossingsbekerwedstrijd als start van het seizoen 2019-2020

Het Provinciaal Bestuur wenst als start van het seizoen een grote aflossingswedstrijd vol ambiance te organiseren.

We zijn nog op zoek naar een club die de schouders onder dit groots gebeuren zet.

Tijdens de bestuursvergadering van 26 maart rijpte het idee om een nieuwe wedstrijd in te richten: een wedstrijd vol ambiance, voor alle zwemmers, zelfs voor de trainers, met eendjes, amicaal doch voldoende competitief.

September vinden de meeste clubs te vroeg voor een echte wedstrijd.  Wij zien onze aflossingswedstrijd als een ideale start voor het zwemseizoen.

Er moeten nog veel details uitgewerkt worden.  Niet als minste een ronkende naam voor deze "Vlaams-Brabantse aflossingswisselbekercup".  Natuurlijk zoeken we ook een club die over een bad beschikt en voldoende helpers om alles in goede banen te lijden.

Voorlopig kunnen we al volgende punten meegeven

  • Er worden enkel aflossingen gezwommen.
  • Beperkt aantal categorieën: 9-10 jarigen, 11-14 jarigen, 15-99 jarigen en een open categorie (9-10 jarigen mogen niet deelnemen in de open categorie).
  • De open categorie strijdt voor de Wisselbeker.  Het Provinciaal Bestuur levert de wisselbeker.  Deze kan een jaar lang in de vitrine van de winnende club staan.  Elke club kan per zwemnummer maar 1 (of 2 ?) ploegen inschrijven in de open categorie.  Puntentelling moet nog uitgewerkt worden.
  • Het zou leuk zijn mocht er per club ook een ploeg "trainers" mee zwemmen.  We bekijken nog welke licentie ze moeten hebben en of ze door de verzekering gedekt worden (het risico op ongeval is immers veel hoger bij die oudjes).  Eventueel zwemmen ze "buiten wedstrijd".
  • We richten een maximaal aantal soorten aflossingen in.
  • We hopen op veel ambiance.  Waarom geen drumband inhuren ? En pensen verkopen !
  • Als datum dachten we aan het week-end van 15 september.  Waarschijnlijk een volledige dag wedstrijd.
  • De ambiance stijgt naarmate er meer clubs tegelijk zwemmen.  Dus minstens een bad met 6 banen.  En veel ruimte om het publiek, dat in massa zal opkomen, plaats te bieden.

In deze periode dienen de clubs hun kalender in.  We zoeken kandidaten om deze wedstrijd in te richten.  Zet je kandidatuur maar mee op de kalender.

Het Provinciaal Bestuur zorgt voor de wisselbeker.  De inrichtende club staat in voor de rest (net als bij een open of CVB wedstrijd).  

We zijn er zeker van dat van deze wedstrijd een blijvend, en jaarlijks herhalend, succes kan gemaakt worden !

 

U bevindt zich hier: Home Zwemmen Aflossingsbekerwedstrijd als start van het seizoen 2019-2020