U bevindt zich hier: Home Zwemmen Prov. Kampioenschap Provinciaal Kampioenschap 2018

Provinciaal Kampioenschap 2018

Alle gegevens voor het PK 2018 komen op deze pagina.  Deelnamevoorwaarden en limieten werden, op vraag van verschillende clubs, versoepeld.

PK Korte afstand

Na evaluatie van het PK 2017 werd door het provinciaal bestuur, na consultatie van de trainers uit onze provincie, beslist om zowel de deelnamevoorwaarden voor de 11- tot 14-jarigen als de limiettijden voor de zwemmers aan te passen:
- De deelnamevoorwaarden voor de 11-14 jarigen werden versoepeld. Ipv de zwemmers een volledige olympisch programma te laten afwerken op de leeftijd van 14 jaar, werd nu gekozen om dit olympische programma te spreiden over 4 jaar en geleidelijk de afstanden van de nummers te vergroten voor de oudere zwemmers.
- In vergelijking met het vorige PK werden een 15-20% minder starten opgetekend. Deze extra tijd op de 2 dagen van het PK willen we bij voorkeur ten goede laten komen aan de jongere zwemmers. Voor deze zwemmers werden de limiettijden dan ook versoepeld.
De suggestie om de tijden voor de oudere zwemmers te verstrengen werd niet weerhouden omdat de limiettijden in de provincie Vlaams-Brabant anders nog strenger zouden worden dan die in andere provincies en ook de VK tijden te sterk zouden benaderen.

Enkele trainers wisten te melden dat de versoepeling van de deelnamevoorwaarden te ver gaat.  Voor hen is er een speciale versie van het rapport "zijn we er klaar voor": de prestaties van de zwemmers worden afgemeten tov de voorwaarden en limieten van het PK 2017.

 

Hieronder de referentie informatie

  • Begeleidende nota PK 2018 (pdf).  
  • PK korte afstand gaat door op 20 en 21 oktober 2018.
  • Limieten PK 2018 (pdf).  (Versie 13-12-2017). De limieten zijn gebaseerd op de prestaties van de zwemmers in het afgelopen jaar.  De +/- 40% snelste zwemmers voldoen aan de limiet.
  • Om te mogen deelnemen aan het PK moet de zwemmer voldoen aan de deelnamevoorwaarden.  Raadpleeg tijdig het rapport "Zijn we er klaar voor".
  • Uitslagen vorige edities

 

PK Lange afstand

U bevindt zich hier: Home Zwemmen Prov. Kampioenschap Provinciaal Kampioenschap 2018