De wedstrijdkalender voor de periode september 2021..augustus 2022 moet nu voorbereid worden.  Gelieve tegen uiterlijk 1 mei 2021 jullie wedstrijden te plannen.  In de loop van mei 2021 kunnen dan de problemen opgelost worden.  Indien nodig organiseren we nog een formele kalenderzitting vergadering.  VZF verwacht ten laatste op 1 juni de kalender van alle provinciale besturen.

Hoe gaan we dan wel te werk ? 

Elke club die zwemwedstrijden organiseert beschikt over een usernaam/wachtwoord voor deze website.  Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien je een nieuw wachtwoord wenst.

Na inloggen op de site kan je de kalender voor de voorbereiding van het zwemseizoen raadplegen.  Op de kalender staan reeds - voor zover gekend - de "grote" wedstrijden gepubliceerd.  We gebruiken hiervoor de kleur rood of bruin.  De rode data zijn beschermd: er mag geen andere wedstrijd plaatsvinden.

Je kan nu zelf je wedstrijden aan de kalender toevoegen.  Vermeld hierbij keuze 1 (kleur groen) of keuze 2 (kleur grijs). Voor een gegeven wedstrijd mag je 1 keer een keuze 1 aanmaken en 0, 1 of meer keuze 2.  Voeg gerust wat commentaar toe teneinde je collega sportsecretarissen te overtuigen dat die dag belangrijk voor je is (2de zondag van december ligt al 15 jaar vast; samen met de dorpskermis; ...)

Alle clubs doen dit tesamen.  Je ziet van dag tot dag de kalender zich opvullen.  Je kan natuurlijk steeds je eigen voorstel wijzigen.  Aan het voorstel van een andere club kan je niet raken.  Stel je een onoverkomelijk conflict vast (je mag van de gemeente enkel de 3de zondag van november het zwembad hebben) neem dan contact op met de andere club die ook probeert een wedstrijd op die dag te plannen.

Denk eraan: dit is niet bindend.  Clubs komen nog altijd samen op de kalenderzittingvergadering.  Daar worden de knopen doorgehakt.

Een beknopte handleiding is beschikbaar.