Vandaag zijn er nog voldoende kamprechters in Vlaams-Brabant.  In de toekomst zou dit kunnen veranderen.  Om niet met onaangename situaties geconfronteerd te worden gaan we op zoek naar toekomstige kamprechters.

Op elke zwemwedstrijd in Vlaams-Brabant zijn er minstens twee gediplomeerde kamprechters aanwezig.  De ene fungeert als kamprechter, de andere als zwemrechter.

Er staan ongeveer 40 wedstrijden op de kalender 2015-2016.  Elke kamprechter (er zijn er 12) moet dus ongeveer 7 keer actief zijn per seizoen.  Dit is voldoende om in de routine te blijven en belast hun week-ends niet teveel.

Wie kan kamprechter worden ? Je dient eerst je TAK diploma te behalen.  Best heb je enkele jaren ervaring in die functie.  Dan moet je jurysecretaris worden.  Ook hier best enkele jaren ervaring opbouwen.  Dan pas kan je een opleiding kamprechter volgen, enkele stages doorlopen en examen afleggen.

We houden er rekening mee dat enkel kamprechters in de loop van de volgende jaren zullen stoppen.  We richten ons tot de bestaande officials: wie wenst een boeiende loopbaan als kamprechter op te bouwen ? Maak je kenbaar bij onze super-kamprechters Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Hij volgt immers dit project verder op.