De wedstrijdkalender voor de periode september 2023..augustus 2024 moet nu voorbereid worden.  Gelieve tegen uiterlijk 10 mei 2023 jullie wedstrijden te plannen.  Dat geeft ons dan enkele dagen om eventuele problemen op te lossen.  Indien nodig organiseren we nog een formele kalenderzitting vergadering.  VZF verwacht ten laatste in juni de kalender van alle provincies.

Hoe gaan we dan wel te werk ? 

Elke club die zwemwedstrijden organiseert beschikt over een usernaam/wachtwoord voor deze website.  Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien je een nieuw wachtwoord wenst.

Na inloggen op de site kan je de kalender voor de voorbereiding van het zwemseizoen raadplegen.  Op de kalender staan reeds - voor zover gekend - de "grote" wedstrijden gepubliceerd.  We gebruiken hiervoor de kleur rood of bruin.  De rode data zijn beschermd: er mag geen andere wedstrijd plaatsvinden.

Je kan nu zelf je wedstrijden aan de kalender toevoegen.  Doe dit zowel voor de gewone als voor de PACO wedstrijden.  Vermeld hierbij keuze 1 (kleur groen) of keuze 2 (kleur grijs). Ook voor PACO is er keuze 1 en keuze 2.  Voor een gegeven wedstrijd mag je 1 keer een keuze 1 aanmaken en 0, 1 of meer keuze 2.  Voeg gerust wat commentaar toe teneinde je collega sportsecretarissen te overtuigen dat die dag belangrijk voor je is (2de zondag van december ligt al 15 jaar vast; samen met de dorpskermis; ...)

Iedere club die een wedstrijd wenst in te richten moet verplicht een CVB wedstrijd inrichten.  Bijkomende wedstrijden kunnen "open" zijn.

Alle clubs doen dit tesamen.  Je ziet van dag tot dag de kalender zich opvullen.  Je kan natuurlijk steeds je eigen voorstel wijzigen.  Aan het voorstel van een andere club kan je niet raken.  Stel je een onoverkomelijk conflict vast (je mag van de gemeente enkel de 3de zondag van november het zwembad hebben) neem dan contact op met de andere club die ook probeert een wedstrijd op die dag te plannen.

Een beknopte handleiding is beschikbaar.