U bevindt zich hier: Home Nieuws

Nieuws

Opleiding TAK maart 2018

Het Provinciaal Bestuur organiseert twee keer per jaar een opleiding voor kandidaat officials TAK. 

Lees meer: Opleiding TAK maart 2018

Zwembrevetten

VZF werkte samen met ISB een nieuwe brevettenlijn uit.  Het gaat hier over een brevettenlijn die kwaliteitsvol zwemonderricht stimuleert en waarin de opleidingsvisie van de  Vlaamse Zwemfederatie vervat zit.

Lees meer: Zwembrevetten

Week van de official

Van zaterdag 7 tot zondag 15 oktober 2017 vieren we de derde editie van de Week van de Official. Zonder officials zijn er geen sportwedstrijden! Jullie zorgen er steeds voor dat we op een kwalitatieve manier aan sport kunnen doen en daarom willen we jullie bedanken!

We maakten (dank aan Ria) een mooie fotoreportage.  Wie durft er zeggen dat officials een saaie job hebben ? 

 

 

Vlarem: de ontbrekende schakel is er !

Reeds jaren maken we ons zorgen over de mogelijkheid om een zwemwedstrijd conform de Vlarem wetgeving te kunnen organiseren.  We ontvingen nieuws van de Vlaamse overheid dat er rekening gehouden werd met onze behoeften.

Lees meer: Vlarem: de ontbrekende schakel is er !

Live resultaten tijdens de zwemfeesten

Een grote stap voorwaarts: publiceer jullie wedstrijdresultaten in real time tijdens de zwemfeesten.  Tijdens de wedstrijden te Dilbeek (24/9/2017),Sint-Pieters-Leeuw (8/10/2017) en het PK te Leuven (14-15/10/2017) konden jullie al proeven van het resultaat.

Lees meer: Live resultaten tijdens de zwemfeesten

Gehoorbescherming: een initiatief van het Provinciaal Bestuur

Wie aanwezig was op het PK 2016 te Leuven zal het wel gezien hebben: de officials droegen gehoorbeschermers.  Hierbij een oproep aan alle clubs om hun wedstrijden ook oorvriendelijker te maken.

Lees meer: Gehoorbescherming: een initiatief van het Provinciaal Bestuur

U bevindt zich hier: Home Nieuws