U bevindt zich hier: Home Zwemmen Prov. Kampioenschap PK nieuwe stijl

PK nieuwe stijl

Voor het PK 2017 voorzien we enkele wijzigingen.  Trainers moeten hiermee rekening houden bij het opstellen van het wedstrijdschema 2016-2017.

Binnen de VZF werd het laatste jaar hard gewerkt aan een vernieuwd PK.  Sommige provincies konden zich echter niet vinden in het concept.  

In Vlaams-Brabant wensen we toch rekening te houden met de uitgangspunten en de wens om jeugd (10-14 jaar) te stimuleren om in de loop van een volledig seizoen alle wedstrijdnummers van het Olympisch programma te zwemmen.

Het nieuwe PK verschilt van het huidige op volgende punten

  • Jeugdzwemmers moeten bewijzen dat ze in de loop van het vorig seizoen voldoende verschillende wedstrijdnummers gezwommen hebben
  • Aanpassing van het wedstrijdprogramma

Het PK 2017 ligt nog meer dan één jaar in de toekomst.  Het reglement is nog niet gefinaliseerd.  We stelden wel een document op met de basiselementen van het vernieuwd PK (versie 19-jun-2016).

Belangrijk aandachtspunt voor trainers en zwemmers is de deelnamevoorwaarde: de zwemmer moet bepaalde afstanden/stijlen gezwommen hebben om toegelaten te worden tot het PK.  Om dit makkelijker te kunnen opvolgen hebben we een nieuw rapport op de website gepubliceerd.  Je vindt het terug via Zwemmen > Provinciaal Kampioenschap > Voorwaarde deelname PK.

Voor alle duidelijkheid: het PK dat doorgaat in oktober 2016 is nog gebaseerd op de oude reglementen.

U bevindt zich hier: Home Zwemmen Prov. Kampioenschap PK nieuwe stijl