Een eenvoudig tooltje om voor elke groep binnen je zwemschool de aanwezigheidlijsten te produceren.  Druk ze maandelijks af en geef ze aan de lesgevers.  Zij kunnen de aanwezigheden snel aanvinken, zwemmers die in een verkeerde groep zitten opsporen, en beschikken in geval van nood over de meest recente telefoonnummers.  Lever de ingevulde lijsten op het einde van de maand af bij de sportsecretaris.  Dit komt de kwaliteit van jullie ledenbestand ten goede.

Het hulpmiddel werd ontwikkeld door een vrijwilliger in samenspraak met zwemclub Zaventem.  Alvast bedankt voor hun inspanningen.  Het is wel noodzakelijk dat je in Assist de zwemmers opdeelt in groepen die overeenkomen met de groepen in de zwemschool (bv witte badmutsen, zeepaardjes, ...)

We hopen dat Assist ooit de mogelijkheid zal bieden om hetzelfde rapport sneller en beter te produceren.  In afwachting staat het alle clubs vrij onderstaande procedure te volgen.

1. Exporteer de ledenlijst uit Assist onder de vorm van een .csv bestand.  Ga hier hiervoor naar Assist en kies dan voor Leden.  Hieronder kies je Ledenlijst en dan kies je in de keuzelijst "Alle leden Werkjaar 2019-2020 naar TM (CSV)". Om te exporteren moet je dan nog klikken op het printersymbool onderaan de keuzelijstjes.  Kies geen andere ledenlijst want dan gaat het tooltje niet werken.  Noteer de plaats waar het bestand bewaard wordt.

2. Importeer het bestand in het nieuwe programma. (Het programma staat op een externe website).  

3. Je krijgt een overzicht van alle groepen. 

4. Klik op de naam van een groep.  Je ontvangt een HTML bestand met de leden van de groep, netjes geformatteerd onder de vorm van een aanwezigheidslijst.  Naast de naam van de zwemmer staan er ook telefoonnummers op het rapport.  Wees gerust: de gegevens van je ledenbestand verlaten je pc niet.  De verwerking gebeurt lokaal.  Er wordt nergens een kopie van je ledenbestand gemaakt.

5. Bezorg het html bestand aan de lesgever of open het en druk het af op een A4 blad.  Op het scherm is de naam kolom veel te breed.  Geen paniek, het rapport past zich automatisch aan de breedte van het blad aan zodra je het afdrukt.

6. Herhaal stappen 4 en 5 voor elke groep waarvoor je een aanwezigheidslijst wenst.

Het rapport is toegankelijk vanaf een pagina buiten onze website. Klik hier.

Alle feedback is welkom bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..