Nieuws

Het Provinciaal Bestuur organiseert twee keer per jaar een opleiding voor kandidaat officials TAK. 

De wedstrijdkalender voor de periode september 2023..augustus 2024 moet nu voorbereid worden.  Gelieve tegen uiterlijk 10 mei 2023 jullie wedstrijden te plannen.  Dat geeft ons dan enkele dagen om eventuele problemen op te lossen.  Indien nodig organiseren we nog een formele kalenderzitting vergadering.  VZF verwacht ten laatste in juni de kalender van alle provincies.

VZF werkte samen met ISB een nieuwe brevettenlijn uit.  Het gaat hier over een brevettenlijn die kwaliteitsvol zwemonderricht stimuleert en waarin de opleidingsvisie van de  Vlaamse Zwemfederatie vervat zit.

Reeds jaren maken we ons zorgen over de mogelijkheid om een zwemwedstrijd conform de Vlarem wetgeving te kunnen organiseren.  We ontvingen nieuws van de Vlaamse overheid dat er rekening gehouden werd met onze behoeften.

Wie aanwezig was op het PK 2016 te Leuven zal het wel gezien hebben: de officials droegen gehoorbeschermers.  Hierbij een oproep aan alle clubs om hun wedstrijden ook oorvriendelijker te maken.

Sinds oktober 2016 is er een nieuwe Meet Manager template beschikbaar (met dank aan Joeri Jacobs).  Je kan nu heel makkelijk een CVB wedstrijd aanmaken.

Op zaterdag 18 juni hielden de kamprechters hun jaarlijkse vergadering.

Vandaag zijn er nog voldoende kamprechters in Vlaams-Brabant.  In de toekomst zou dit kunnen veranderen.  Om niet met onaangename situaties geconfronteerd te worden gaan we op zoek naar toekomstige kamprechters.

De wedstrijdprogramma's voor het CVB 2023-2024 liggen vast.  Bekijk ze hier.

Voor het klassement, klik hier.

SwimAnalytics is het beeldopname en analysecentrum van de Vlaamse Zwemfederatie in het nieuwe topsporttrainingsbad van het Olympisch Wezenberg zwembad in Antwerpen.

Het Provinciaal Bestuur Vlaams Brabant maakt zich zorgen omtrent de veiligheid in het zwembad tijdens de zwemwedstrijden.  Wij stellen vast dat tijdens een wedstrijd - in het bijzonder tijdens de opwarming - het aantal zwemmers niet in overeenstemming is met de Vlarem II reglementering.  Een eventueel ongeval heeft in dat geval niet alleen nare gevolgen voor het slachtoffer doch ook voor de inrichtende club die aansprakelijk zou kunnen gesteld worden.

Mocht je het niet weten: de voorprogramma's van de zwemwedstrijden ingericht door een club van de provincie kan je terugvinden in de kalender (klik op Kalender in het linker menu of raadpleegde kalender rechts op het scherm).